Skip to content

De zomer van 2020

Sail2015
Sail2015
sail in Amsterdam 2015

Ik kom tijd tekort om alle belevenissen van deze corona-periode te beschrijven in deze blog. Het is al weer woensdag en er gebeurt zo veel. Gisteren was de persconferentie van Rutte, Marijke stipte het al even aan. In mei mogen de jongste kinderen weer naar school. Nu zijn scholen alleen gesloten onder druk van de publieke opinie, dus feitelijk is alles nog van hetzelfde.

De komende weken – nog zeker vier – blijft alles zoals het is. Horeca-ondernemers, kappers en vele andere harde werkers moeten het zien vol te houden zonder of met weinig inkomsten.

Gelukkig is er wel het besef dat de reguliere zorg – voor iedereen zonder corona – nodig weer op gang moet worden. Zo gaan de tandartsen vandaag weer aan het werk. Dat is goed nieuws.

Een ander besluit dat te verwachten viel is dat alle evenementen tot 1 september niet doorgaan. Nu hou ik niet van festivals, maar eens in de vijf jaar is er Sail Amsterdam. En al sinds 1990 ben ik daar een trouwe bezoeker van. Niets is mooier dan de tallships de stad in te zien varen, omringd door honderden kleine bootjes. Ik zit dan graag aan de kade lekker te genieten. En af en toe dan het pontje naar Noord pakken zodat je tussen de tallships doorvaart. Dit jaar dus niet. Jammer. Maar over vijf jaar ben ik er weer bij. Sail Amsterdam 2025 staat vast in mijn agenda.

Dit vind je misschien ook leuk...